Kyckling med tomater

Kyckling med tomater i olika färg och storlek ger denna rätt sitt spännande utseende och goda smak.

1. Ta bort synligt fett i buköppningen, skölj och torka kycklingen. Salta och peppra runt om och inuti. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingen runt om.
2. Sätt ugnen på 200°. Lägg kycklingen i en ugnsfast form, något större än kycklingen. Bind ihop benen med bomullsgarn.
3. Hetta upp vinet med buljongtärningen och häll det i kycklingformen. Skala och skiva potatisen och lägg den i formen tillsammans med pepparfrukt och 8 vitlöksklyftor. Ställ formen strax under mitten i ugnen och stek i ca 30 min. Ös kycklingen med vinet då och då.
4. Skölj bönorna under rinnande kallt vatten och låt dem rinna av. Skölj tomaterna och halvera stora tomater. Skär av basilikastjälkarna en bit ovanför krukan och hacka stjälkarna, dela bladen något men låt de flesta vara hela. Fördela bönor, de små och halverade tomaterna tillsammans med basilikan tunt kycklingen, Stek ytterligare 30-40 min.
5. Ta upp kycklingen. Dela den enligt beskrivning och lägg tillbaka formen. Servera genast tillsammans med bröd.

Recept från