Kyckling med tändsticksrotfrukter och dillgräddfil

Recept på kyckling med tändsticksrotfrukter och dillgräddfil. Med ugnens varmluftsläge kan  båda plåtarna vara i ugnen samtidigt. Annars får man laga dem efter varandra och börja med potatisen.  

35 minuter

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225° och varmluft.  Skär bort senan från kycklingen. Salta den och vänd först i majsstärkelse och sedan i uppvispat ägg.
  2. Blanda ströbrödet med 2 krm peppar. Vänd filéerna en och en i ströbrödet  och  lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. 
  3. Skala potatis och morötter och skär i  tunna strimlor. Blanda med 2 msk olja och 1 tsk salt. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper. 
  4. Sätt in plåtarna i ugnen och tillaga ca 20 min. Släpp ut ånga som bildats och vänd runt efter halva tillagningstiden. 
  5. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet. Hacka dillen. Blanda gräddfil, citronskal och dill. Krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar. 
  6. Servera kycklingen med tändsticksrotfrukter och dillgräddfil. 

 

Recept från