Kyckling med skinka och tomater. Avorioris eller pasta är gott att servera till. Italienskinspirerad kyckling.

För 4 person(er)

Ingredienser

300 g stora kycklingfiléer
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
1 msk olivolja
80 g lufttorkad skinka
2 tomater
1 färsk basilika i kruka
2 dl crème fraiche
1 liten vitlöksklyfta pressad
1 krm salt

1. Dela kycklingfiléerna på längden. Salta och peppra och bryn dem hastigt i olivolja. Ta upp dem och linda skinka runt om filéerna.
Lägg dem i en ugnssäker form.
2. Sätt ugnen på 200°. Hacka tomaterna och strimla bladen från basilikan. Lägg dem över kycklingen.
3. Rör ut crème fraiche med vitlök och salt. Fördela crème fraiche över, så jämt som möjligt. Tillaga i mitten av ugnen ca 20 min.
Servera pasta eller avorioris till.