Kyckling med salvia

Fetaost och oliver ger härlig sälta till den milda tomatsåsen. Den färska salvian kan bytas ut mot ca 1 tsk torkad krydda.

Kyckling med salvia Receptbild - Allt om Mat
Ulrika Pousette

Kyckling med salvia

Ingredienser 4 person(er)

1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 msk olivolja
4 st kycklingfiléer, (600 g)
Tillbehör
300 g pasta
Sås:
0,5 tsk salt
1 dl vatten
1 krm svartpeppar, nymald
1 msk olivolja
100 g fetaost
2 pkt körsbärstomater, (à 250 g)
1 dl oliver, gröna eller svarta örtmarinerade + 1 msk
5-6 st salvia, färska kvistar

Näringsvärde

630 kcal, 20 g fett, 50 g protein, 59 g kolhydrater

1. Halvera kycklingen på längden. Salta, peppra och bryn kycklingdelarna i olja ca 5 min på varje sida.
2. Halvera och fräs tomaterna i olja ca 2 min. Lägg i salvian och häll på vattnet. Koka upp och sjud under lock ca 10 min. Smaka av med salt och peppar. Ta upp salvian och kasta den.
3. Lägg kycklingen i tomatsåsen och sjud 5-10 min tills den är genomkokt. Smula över osten och strö över oliverna. Servera med nykokt pasta.

Recept från