Kyckling med saffranshollandaise och grönsaks- och chorizofräs

Recept på kyckling med saffranshollandaise  och grönsaks- och chorizofräs. Lite som en paella, fast utan ris. Eftersom korven släpper fett behövs bara lite olja till stekning.

För 2 personer:

Ingredienser

2 kycklingfiléer med skinn (à 150 g)
0,5 msk smör
0,5 tsk salt + 2 krm
1 krm svartpeppar nymald
1 chorizokorv färsk (100 g)
2 paprikor små, olika färger
1 zucchini liten
1 rödlök
0,5 msk olivolja
0,5 msk sherryvinäger
1 dl hollandaisesås kyld
1 vitlöksklyfta liten
0,5 krm saffran

Garnering:

oregano

Tillbehör:

bröd

30 minuter

Kyckling med saffranshollandaise – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150°. Bryn kycklingfiléerna runt om i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg kycklingen i en ugnssäker form, tillaga mitt i ugnen tills kycklingens innertemperatur är 68°, beräkna ca 15 min.
  2. Dra bort skinnet från korven och smula sönder inkråmet. Kärna ur och strimla paprikan. Ansa och strimla zucchinin. Skala och skär löken i klyftor.
  3. Stek korv och grönsaker i oljan tills de fått fin färg, ca 5 min. Stänk över vinägern. Krydda med 2 krm salt.
  4. Krydda såsen med riven vitlök och saffran. Skär kycklingen i skivor. Fördela grönsaksfräset på tallrikar. Toppa med kyckling och sås. Garnera med oregano och servera.

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Foto: Ulrika Pousette