Lättlagad rätt med allt i en form. Välj små potatisar så går det fortast.

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g potatisar små
1 msk rapsolja
0,5 tsk havssalt + 0,5 tsk
0,5 tsk rosmarin torkad
450 g kycklingfilé
0,5 tsk rosmarin torkad
1 krm svartpeppar
1 röd lök
10 vitlöksklyftor hela
1 dl vatten
0,5 hönsbuljongtärning

Tillbehör:

blandad sallad

Kyckling med rosmarin och vitlök – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Skölj och borsta potatisarna och dela dem i halvor. Lägg dem i en ugnssäker form med olja. Blanda om och strö på salt och rosmarin. Stek dem i ugnen ca 20 min.
  2. Skär kycklingfiléerna i stora bitar. Blanda dem med salt, rosmarin och peppar. Skär löken i klyftor och skala vitlöksklyftorna. När potatisen har stekt sina 20 min, ta ut formen och blanda ner kyckling, lök och vitlök. Stek ytterligare ca 20 minuter. Blanda eventuellt om någon gång under tiden.
  3. Ljumma vatten med buljongtärning så den löser sig. Häll det över kycklingen och stek ca 5 min i ugnen. Servera med en sallad.