Kyckling med paprika och fetaost

Kyckling med paprika och fetaostkräm. Kycklingfiléer serverade med bulgur, paprika och en kräm på fetaost.

25 min

Kyckling med paprika och fetaost

 

1. Skär kycklingfiléerna i bitar om 
ca 3 cm.
2. Skrubba citronen i ljummet vatten.  
Riv skalet och pressa 3 msk saft i en 
stor skål. Plocka oreganon (spara lite 
till garnering), finhacka och tillsätt till skålen. Tillsätt 1 msk olja och pressa 
i 2 vitlöksklyftor. Lägg kycklingbitarna 
i marinaden.
3. Koka bulguren enligt anvisningen 
på  förpackningen. Tillsätt en buljong-tärning i kokvattnet.
4. Skölj, kärna ur och finstrimla papri
korna. Stek dem i  1 msk olja 5 min.
5. Stek den marinerade kycklingen 
i 2 msk olivolja ca 10 min. Krydda med 
1 tsk salt och 2 krm svartpeppar.
6. Rör ihop  kesella och fetaost i en skål.
7. Blanda kyckling, bulgur och  paprika. Krydda med 1/2 tsk salt, 1 krm peppar och 2 msk citronsaft. Garnera med den sparade oreganon. Servera med fetaostkrämen.

Recept från /LagaLätt