Kyckling med morötter och vitlök

Dryga ut med paprika, purjolök och broccoli eller andra rotfrukter som du har hemma.

35 min

1. Sätt ugnen på 200°. Skala och skär morötterna i stavar. Skala och skiva vitlöken. Lägg morötter och vitlök i en ugnssäker form och häll över
oljan. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min.
2. Skär kycklingfiléerna i två bitar vardera. Krydda dem med spiskummin, salt och peppar. Blanda ner kycklingen i morötterna. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Pressa saften ur halva citronen och skär den andra halvan i skivor. Lägg citron­skivorna på kycklingen och häll över saften. Repa bladen från timjanen och strö över.
3. Tillaga ytterligare ca 15 min, tills kycklingen är genomstekt, 68° innertemperatur.
4. Sås: Hacka timjanen, blanda med yoghurten och krydda med salt och peppar.
5. Servera kycklingen med morötter, couscous och sås.

Recept från