Det går lika bra att använda hel kycklingfilé, som man skivar tunt på längden.

För 4 personer

Ingredienser

500 g tunnskivad kycklingfilé
700 g stora potatisar
1 msk + 1 1/2 msk + 1/2 msk olivolja
1/2 tsk + 1 tsk + 1 tsk salt
450 g rödkål
2 syrliga röda äpplen (à 125 g)
2 msk rödvinsvinäger
2 krm + 2 krm nymald svartpeppar
1 avokado
50 g valnötter

30 min

Kyckling med ljummen rödkålssallad

 

1. Sätt ugnen på 250 grader. Skrubba potatisen och skär den i klyftor. Lägg klyftorna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 1 msk olja. Strö över 1/2 tsk salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.

2. Strimla rödkålen. Kärna ur äpplena och skär dem i bitar. Fräs rödkålen i 1 1/2 msk olja ca 3 min. Blanda ner äpplen, vinäger, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Fräs ytterligare ca 3 min.

3. Pensla kycklingen med 1/2 msk olja och krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Stek kycklingen i grill- eller stekpanna.

4. Kärna ur och gröp ur avokadon och skär fruktköttet i bitar. Grovhacka nötterna. Blanda ner avokado och nötter i salladen och servera med kyckling och potatis.