Smakerna är hämtade från medelhavsköket.

För 2 person(er)

Ingredienser

200 g kycklingfiléer
0,5 tsk salt
0,5 krm svartpeppar
0,5 tsk rosmarin

Kikärtsratatouille

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
0,5 aubergine
0,5 msk olja
200 g kikärter (1/2 burk)
200 g tomater (1/2 burk)
0,5 grönsaksbuljongtärning
0,5 tsk timjan

Tillbehör

350 g potatisklyftor

Kyckling med kikärtsratatouille

1. Skala och hacka den gula löken och vitlöken. Skär auberginen i bitar.
2. Stek lök och aubergine i olja i en stekpanna med beläggning.
3. Låt kikärterna rinna av. Rör ner kikärter och tomater med sitt spad.
Krydda med smulad buljongtärning och timjan.
4. Låt allt koka ihop ca 10 minuter.
5. Krydda kycklingen med salt, peppar och rosmarin. Stek dem i olja i en stekpanna ca 6 minuter på varje sida. Servera kycklingen med grönsaksröra och potatis.