Innan längtan blir för svår; låt citron, rosmarin och oliver ta dig på en ­snabbtripp till Italien.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 kycklingfiléer (á 150 g)
8-10 potatisar (800 g)
1msk+1 msk rapsolja
1tsk+1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
2 citroner
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 msk hackad rosmarin
20 marinerade oliver, gärna med vitlök (ca 100 g)
150 g blandad sallad

30 min

1. Sätt ugnen på 250°. Skrubba potatisen i ljummet vatten och skär den i bitar. Blanda bitarna med 1 msk olja och 1 tsk salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta potatisen mitt i ugnen ca 20 min.
2. Skölj citronerna väl i ljummet vatten. Halvera dem. Grilla citronernas snittyta i grillpanna ca 3 min. Lägg dem på plåten bredvid potatisen när ca 5 min återstår av tillagningstiden.
3. Skär kycklingfiléerna i tre bitar vardera på längden. Stek dem i 1 msk olja i en stekpanna ca 2 min på varje sida. Krydda med 1 tsk salt och peppar. Häll över grädden och tillsätt rosmarin och oliver. Låt puttra utan lock ca 5 min.
4. Servera kycklingen med sås, citroner, rostad potatis och sallad.

Fler recept med: Övrigt