Allt-i-ett-mat är perfekt när du vill ha händerna lediga för andra bestyr. Här med kyckling i ugn!

För 4 personer

Ingredienser

Kyckling med färskpotatis och tomat i ugn

900 g kycklinglårfilé
1 vitlöksklyfta
1 msk + 2 msk olivolja
1 tsk + 1/2 tsk salt
1 krm + 1 krm nymald svartpeppar
1 gul lök
800 g färskpotatis
500 g körsbärstomater, gärna i olika färger
1/2 kruka oregano
1 msk vitvinsvinäger

Tillbehör

200 g bröd

40 min

Kyckling med färskpotatis och tomat i ugn – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Putsa och halvera kycklinglårfiléerna. Skala och skiva vitlöksklyftan.
  3. Bryn kycklingen i 1 msk olja tills den fått fin färg. Låt vitlöken fräsa med på slutet. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
  4. Skala och skär löken i klyftor. Halvera eventuellt potatisen. Lägg kyckling, lök, potatis och tomater i en ugnssäker form. Repa bladen från oreganon och strö på tillsammans med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Ringla över 2 msk olja och vinäger.
  5. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min tills kycklingen är genomstekt. Servera med bröd.