Laga enkel och smakrik kycklingrätt hemma, den håller sig 1-2 dagar i kylväska om du fryser in den innan avfärd.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g kycklinglårfilé
1 basilika i kruka
25 g persilja
1 vitlöksklyfta eller strån av groddad vitlök
1 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
1 dl ajvar relish mild
2 msk olivolja
140 g bacon

Tillbehör:

couscous, tomatsallad, basilikakvistar, bladpersilja

1. Repa av bladen från basilika och persilja, kör dem tillsammans med vitlöken i en matberedare så att de blir finfördelade.
2. Sätt ugnen på 225°. Lägg lårfiléerna med insidan upp, salta och peppra. Bred på lite av ajvar relish och lägg på dubbelvikta baconskivor. Strö över det kryddgröna. Rulla ihop och lägg i en oljad ugnsform. Salta, peppra och bred på resterande ajvar relish. Stek mitt i ugnen ca 25 minuter. Låt dem svalna och lägg sedan i en plastform som går bra att frysa i.
3. Värm upp rätten på triangaköket, servera med couscous och tomatsallad. Garnera med bladpersilja och basilika.