Kyckling i ugn med karljohanrisotto

Enkel kyckling i ugn. Blötlägg svampen på morgonen. Halverade kycklingar förkortar tillagningstiden. Risotton får klara sig helt själv men blir ändå krämig av ost.

Annonsen laddas.

20 min + 35 min i ugn + minst 2 timmar blötläggning

Kyckling i ugn med karljohanrisotto

 

  1. Sätt ugnen på 200°.  Halvera kycklingarna. Lägg delarna i en långpanna med bakplåtspapper. Salta och pensla dem runt om med 1 dl BBQ-sås. Stek ca 35 min eller tills de är helt genomstekta, minst 70° innertemperatur. Pensla med 1 msk BBQ-sås och  strö över örter.
  2. Risotto: Skär svampen i bitar. Fräs den i smör.
  3. Häll i ris och fortsätt fräsa en kort stund. Häll på vattnet och smula ner buljongtärningarna. Låt sjuda 15–20 min.
  4. Rör om och riv ner parmesanen. Peppra. Strö över pinjenötter. Servera 1/4 kyckling var med risotto och kokt broccoli.

 

Recept från Allt om Mat