Kyckling i ugn med grönsaker och citrus- och fetaröra

Allt i en form – praktiskt och perfekt som bjudmat.

Annonsen laddas.

15 min + 45 min i ugnen

Kyckling i ugn med grönsaker och citrus- och fetaröra

 

 

1. Sätt ugnen på 225°. Stycka kycklingen i åtta delar. Bryn dem runt om i olja i en het stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg dem i en långpanna.

2. Kärna ur och skär paprikorna i grova bitar. Ansa och skär fän­kålen i klyftor. Skala och skär löken i klyftor. Skala och grovhacka vitlöken. Fördela grönsaker, lök, vitlök och oliver runt kycklingen.

3. Blanda vin, vatten och fond och häll runt om kycklingen. Klicka över smör. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och strö det över kycklingen. Skär apelsinen i skivor och lägg dem på kyckling och grönsaker.

4. Tillaga mitt i ugnen tills kycklingen är genomstekt, 75° innertemperatur, beräkna ca 45 min.

5. Röra: Repa örterna och finhacka dem, spara några kvistar till garnering. Skala och finhacka vitlöken. Rör ihop örter, vitlök, citronskal, apelsin- och citronsaft och olja. Smula i fetaosten och krydda med salt och peppar. Rör om försiktigt.

6. Ta ut långpannan och klicka lite av citrus- och fetaröran över kycklingen. Garnera med de sparade örterna.

7. Servera kycklingen med resterande röra och ris.

Recept från Allt om Mat