Kyckling i tomat- och olivsky med smulad feta

Recept på kyckling i tomat- och olivsky med smulad feta. Grytan passar också bra att servera till couscous, pasta eller ris.

15 minuter + 15 minuter i ugn

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och finhacka löken. Skala vitlöken.
  2. Halvera kycklingen och bryn runt om i het stekpanna i 1 msk olja. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar och lägg bitarna i en ugnssäker form. Tillsätt löken i pannan och pressa i vitlöken. Fräs ca 2 min. Tillsätt tomater, 1/2 msk vinäger, 2 tsk socker och 2 krm salt.
  3. Fördela ­tapenaden över kycklingen. Häll över tomatsåsen och tillaga mitt i ugn ca 15 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
  4. Ta ut formen och smula över fetaosten. Servera med bröd.

 

Recept från