Kyckling i kryddig sås

Kycklingen kan snabbmarineras 1 timme men får mer smak om den ligger i marinaden över natten.

1. Marinaden: Skölj apelsinen och skala den med potatisskalare. Pressa ut saften. Lägg skal och saft i en kastrull. Skala ingefäran och skär den i tunna skivor. Skala och krossa vitlöken. och blanda ner det i kastrullen.
2. Tillsätt honung, soja, konjak,  vatten, kanelstång och stjärnanis. Låt sjuda 20 min. Låt kallna.
3. Skölj och torka kycklingfiléerna. Lägg dem i en plastpåse och häll över marinaden. Lägg i kylen minst 1 timme.
4. Hetta upp en wok eller stekpanna. Häll i olja. Lyft upp kycklingen ur marinaden (som sparas) och bryn kycklingfiléerna snabbt runt om. Tillsätt  marinaden och låt sjuda under lock ca 10 min till 68° innertemperatur.
5. Ta upp kycklingen och skär den i skivor. Servera med skyn och jasminris.

Recept från