Kyckling i currysås

Kyckling med curry är en snabblagad och god middag. Servera kycklingen med en riktigt god currysås. För snabb kyckling curry, använd grillad kyckling.

1. Skala löken och dela den i halvor. Stick i kryddnejlikorna. Skala och skiva morot och selleri och skär i bitar.
2. Koka upp vatten, grönsaker och buljongtärning.
3. Putsa kycklinglåren fria från fett och hinnor och lägg ner dem i koket. Tillsätt salt, peppar och lagerblad. Låt sjuda under lock i 20 min.
4. Sås: Skala och hacka lök och fräs den i smör tillsammans med curry. Det får inte ta färg, bara bli glansigt. Mät upp buljongen från kycklingkoket och tillsätt i lökfräset. Rör ut majsstärkelsen med ett par msk kallt vatten och tillsätt det i såsen under omrörning. Krydda och låt såsen koka upp.
5. Servera kycklingen med sås och tillbehör.

Recept från