Kyckling med curry är en snabblagad och god middag. Servera kycklingen med en riktigt god currysås. För snabb kyckling curry, använd grillad kyckling.

För 4 person(er)

Ingredienser

400 g kycklinglår färska, benfria
1 gul lök liten
2 kryddnejlikor
1 morot
1 rotselleri bit
1 l vatten
1 hönsbuljongtärning
2 tsk salt
5 vitpepparkorn
1 lagerblad

Sås:

1 gul lök
1 msk smör
2 tsk curry
4 dl buljong
1,5 msk Maizena majsstärkelse
2 krm salt
0,5 krm vitpeppar nymald

Tillbehör:

kokt ris gärna basmati
skivade tomater med örtkryddor t ex dill och persilja

Kyckling i currysås – gör så här:

  1.  Skala löken och dela den i halvor. Stick i kryddnejlikorna. Skala och skiva morot och selleri och skär i bitar.
  2. Koka upp vatten, grönsaker och buljongtärning.
  3. Putsa kycklinglåren fria från fett och hinnor och lägg ner dem i koket. Tillsätt salt, peppar och lagerblad. Låt sjuda under lock i 20 min.
  4. Currysås: Skala och hacka lök och fräs den i smör tillsammans med curry. Det får inte ta färg, bara bli glansigt. Mät upp buljongen från kycklingkoket och tillsätt i lökfräset. Rör ut majsstärkelsen med ett par msk kallt vatten och tillsätt det i såsen under omrörning. Krydda och låt såsen koka upp.
  5. Servera kycklingen med sås och tillbehör.