Det här är en rätt med mycket smak av apelsin och koriander. Hittar ni inte koriander kan ni använda persilja i stället.

För 2 person(er)

Ingredienser

2 kycklingfiléer
1 msk smör
1 krm salt
0,5 krm peppar
2 tsk Maizena majsstärkelse

Sallad:

3 morötter
2 apelsiner
0,5 dl vatten
0,5 hönsbuljongtärning
1 krm kanel mald
0,5 koriander i kruka

Tillbehör:

pasta

1. Skala och skär morötterna i stavar.
2. Tvätta en apelsin väl och riv skalet på den fina sidan på rivjärnet. Pressa saften ur båda apelsinerna.
3. Lägg allt till salladen utom koriandern i en kastrull.
Låt sjuda ca 10 minuter eller tills morötterna känns mjuka men har tuggmotstånd. Sila av skyn och spara den.
4. Strimla kycklingen och bryn den i smör i en stekpanna.
Krydda med salt och peppar.
5. Häll på apelsinskyn från morötterna och låt sjuda ca 5 minuter. Red av skyn med majsstärkelse utrört i lite vatten.
6. Hacka koriandern och vänd ner i de ljumma morötterna. Servera morotssalladen och kycklingen i apelsinsås tillsammans med pasta.