Kycklingfilé med mycket chili och starka kryddor.  

För 8 person(er)

Ingredienser

350 g kycklingfilé
0,5 tsk tsk  salt
2 tsk kinesiskt risvin eller torr sherry
2 tsk potatismjöl utrörd i 1/2 msk vatten
2 tsk rapsolja + 3 msk
färsk ingefära 1 cm
2 vitlöksklyftor
10 salladslökar bara det vita (50 g)
5-10 torkade röda chilifrukter
20 sichuanpepparkorn
1 msk chilibönpasta
0,5 dl osaltade jordnötter

Sås:

1 tsk kinesisk soja
1,5 msk risvinäger
1,5 msk strösocker
hönsbuljongtärning en fjärdedels tärning, smulad
1,5 tsk potatismjöl
2 msk vatten

1. Skär kycklingen i 1 1/2 cm stora tärningar. Lägg dem i en skål och tillsätt salt, risvin och potatismjöl blandat med vatten. Blanda väl och tillsätt 2 tsk olja.
2. Skala och skär ingefära och vitlök i tunna skivor, skär salladslökarna och chilin i 2 cm bitar.
3. Värm 3 msk olja i en wok eller stor stekpanna. Fritera chilifrukterna tills de börjar bli bruna. Tillsätt sichuanpeppar och kyckling och woka ca 2 min. Tillsätt bönpasta, blanda väl och vänd ner salladslök, ingefära och vitlök.
4. Blanda alla ingredienser till såsen i en liten skål. Häll såsen, i woken och rör om. Blanda väl och vänd ner jordnötterna. Servera direkt.