Kyckling fylld med paksoi och tomat

En riktig festrätt som går utmärkt att förbereda. Paksoi är en mild och god bladgrönsak, som finns i asiatiska livsmedelsbutiker. Är den svår att hitta kan den ersättas med färsk mangold, salladskål eller spenat. Försök att få tag på riktigt röda tomater till tomatgelén.

1. Tomatgelé: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Kör tomater, vatten, tomatpuré och olivolja i en mixer. Tillsätt salt och socker. Sila.
2. Värm en del av tomatvätskan och tillsätt gelatinbladen. Häll tillbaka i tomatvätskan. Fördela i små koppar och kyl minst 4 timmar.
3. Sås: Skär kronärtskocksbottnarna i mindre bitar. Finhacka schalottenlöken, fräs den i olivolja i en liten kastrull. Tillätt kronärtskocksbottnarna, kycklingbuljong, kesella och koka upp. Kör såsen i mixer och sila. Rör ut majsstärkelsen med lite vatten och red av såsen. Smaka av med salt och vitpeppar. Värm den vid serveringen.
4. Kyckling: Sätt ugnen på 150°. Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Skär dem i strimlor. Hacka vitlöken fint. Blanda kesella med vitlök, basilika och tomatstrimlor.
5. Gör ett snitt längs med kycklingfiléerna och vik ut dem, banka ut varje filé mellan 2 bitar plastfolie. Salta och peppra. Skär bort den vita stjälken från paksoibladen. Lägg dem över kycklingfilén och
bred sedan på ca 3 msk av kesellaröran som en sträng.
6. Rulla från långsidan ihop till en rulle med plastfolien runt om. Rulla sedan in i ett lager aluminiumfolie. Vrid om ändarna som en smällkaramell. Gör likadant med de andra filéerna. Ugnsbaka kycklingen 35-40 min mitt i ugnen tills innertemperaturen är 68°, om kycklingen var kylskåpskall tar den lite längre tid i ugnen. Låt rullarna vila i folien minst 10 min.
7. Tillbehör: Skala och tärna jordärtskockorna i 1/2 cm-stora kuber och förväll dem ca 2 minuter i kokande vatten. Skär paksoi i mycket fina strimlor och rödlöken i tunna klyftor. Fräs jordärtskockor och rödlök i olivolja. Vänd ner paksoi. Salta och peppra.
8. Servering: Doppa geléformarna 15-30 sek i hett vatten och lossa med vasskniv tunt kanterna. Stjälp upp gelén direkt på tallrikarna. Garnera med basilika. Skär kycklingen i 2 delar snett över och servera med jordärtskockorna och varm

Recept från