Kyckling à la gås

En riktig festmiddag för många blir det med en stor kyckling och klassiska tillbehör, precis som till en gåsmiddag. Stora kycklingar på 3 kilo finns frysta från Kronfågel, kallade Festkyckling. De kan beställas om de inte finns i butiken.

Annonsen laddas.

Kyckling à la gås

 

1. Sätt ugnen på 175°. Tina fryst kyckling minst 2 dygn i kylen. Skölj och torka den torr med hushållspapper. Gnid in den med citron in- och utvändigt, salta och peppra.

2. Klyfta äpplena och ta bort kärnhuset. Fyll kycklingen med äpplen och katrinplommon, resten läggs i formen.

3. Bind ihop benen med garn och lägg kycklingen i en ugnsfast form något större än kycklingen. Lägg äppelklyftor och plommon runt om, häll på vatten och klicka smör på kycklingbröstet.

4. Stek kycklingen längst ner i ugnen i ca 1,5 timme, ös den då och då och fyll på vatten om det behövs. Prova med en provsticka i låret. Är köttsaften klar och genomskinlig är kycklingen klar.

Recept från Allt om Mat