Kyckling­filéer med valnötshonung, grillad grönsakssallad och chèvre

Recept på kyckling­filéer med valnötshonung, grillad grönsakssallad och chèvre. Grönsakerna kan också stekas i ugnen om det är ont om plats på grillgallret.

För 4 personer

Ingredienser

500 g kycklingfilé
1 dl valnötter
2 msk honung flytande
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald

Sallad:

2 zucchini
2 paprikor gärna i olika färger
1 rödlök
2 msk olivolja + 2 msk
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk flingsalt + 1 tsk
200 g surdegsbröd
150 g chèvreost

Garnering:

timjan

25 minuter + 25 minuter på grillen.

Kyckling­filéer med valnötshonung, grillad grönsakssallad och chèvre – gör så här:

  1. Putsa och skär kycklingen i ca 3 cm breda bitar. Grovhacka valnötterna. Blanda honung, olja, salt och peppar. Rulla kycklingen först i honungsoljan och sedan i nötterna. 
  2. Sallad: Skär zucchinin i skivor på längden. Kärna ur och skär paprikan i breda remsor. Skala och skär löken i klyftor. 
  3. Grilla grönsakerna direkt ca 10 min. Lägg dem i en skål. Ringla över 2 msk olja och vinäger och strö över 1 tsk flingsalt.
  4. Skär brödet i grova bitar. Stek i 2 msk olja i en stekpanna tills det fått fin färg. Strö över 1 tsk flingsalt.
  5. Grilla kycklingfiléerna indirekt (vid sidan av glöden) ca 15 min, tills innertemperaturen är 68°. 
  6. Lägg kycklingen på grönsakerna, smula över osten. Strö över krutonger och timjan. 

 

Fler recept med: Grilla, Kyckling och fågel, Övrigt