Kvargmousse med blåbär och krossade drömmar

Recept på kvargmousse med blåbär och krossade drömmar. Len vaniljmousse som får en smakskjuts av färska blåbär och krossade kakor.

30 minuter + 2 timmar i kyl

Gör så här:

  1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min. Dela vaniljstången och skrapa ut fröna.
  2. Vispa äggulor, socker och vaniljfrön i en kastrull. Sjud under omrörning tills det börjar tjockna, ca 50°. Ta upp gelatinbladet och smält det i krämen. Låt svalna till 20°.
  3. Blanda ner kvargen i krämen. Vispa grädden och vänd ner i moussen. Fördela moussen i glas eller på tallrikar. Ställ moussen i kylen ca 2 timmar.
  4. Servera moussen med blåbär och kaksmulor. Garnera med oxalis. 

Recept från