Kuvertbröd med citrussmör

Lättbakat bröd som går utmärkt att frysa. Sprödvärms gärna inför servering.

1. Smula ner jästen i en skål och rör ut den med ljummet vatten. Tillsätt olja, honung, salt och nästan allt mjöl. Spara ca 1/2 dl till utbakning. Arbeta degen smidig ca 10 min.
2. Låt jäsa 1 timme under bakduk.
3. Ta upp degen på mjölad bänk. Dela den i två delar. Kavla ut var och en till en 1/2 cm tjock rektangel.
4. Blanda smöret med citronoch limeskal. Bred smöret på degen och rulla ihop från långsidan. Skär varje rulle i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg skivorna på 2 plåtar med bakplåtspapper.
5. Låt jäsa 30 min under bakduk.
6. Sätt ugnen på 250°. Pensla bröden med ägg, strö på sesamfrö och salt. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.

Recept från