Kuvertbröd med basilikasmör

Vackra bröd där smöret redan finns inbakat. Kan bakas ut och sedan frysas in, baka av strax före servering.

1. Smula jästen i en degbunke och rör ut i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser, spara lite av mjölet till utbakningen. Arbeta degen 6-7 min i maskin eller 10 min för hand.
2. Låt jäsa ca 1 timme under bakduk.
3. Mixa smöret med basilika och citronskal. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och kavla ut till en rektangel, ca ½ cm tjock. Bre smöret på degplattan. Rulla samman som en rulltårta och skär rullen i 3 cm breda bitar. Lägg bitarna med snittytan uppåt i bullformar på en plåt. Låt jäsa ytterligare ca 30 min under bakduk.
4. Sätt ugnen på 250°. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över vallmofrön. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.

Recept från