Kummingrillad fläskkarré med lättstuvad savojkål

Recept på kummingrillad fläskkarré med lättstuvad savojkål. Kummin och kål är en klassisk smakkombination.

För 4 personer:

Ingredienser

500 g fläskkarré i skivor
1 msk kummin hel
2 msk soja japansk
600 g savojkål
2 dl lätt crème fraiche
2 msk dijonsenap
1 msk majsstärkelse Maizena
4 tomater stora
strösocker, olivolja, salt, nymald svartpeppar

Tillbehör:

50 g bröd per person

30 minuter

Kummingrillad fläskkarré med lättstuvad savojkål — gör så här:

  1. Stöt kumminen lätt i en mortel. Blanda den med soja, 1 tsk socker, 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Pensla blandningen på köttet och låt stå ca 10 min.
  2. Ansa och finstrimla kålen. Koka den i lättsaltat vatten ca 5 min. Låt kålen rinna av, men spara 1 dl av kokvattnet.
  3. Blanda kokvattnet från kålen med lätt crème fraiche och senap i en kastrull. Koka upp och krydda med 1 tsk socker, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Blanda ut majsstärkelsen med lite kallt vatten och vispa ner i såsen. Låt koka upp och vänd i kålen.
  4. Grilla köttet på utegrill eller i grillpanna ca 5 min på varje sida. Ta upp och låt det vila ca 5 min.
  5. Skär tomaterna i tjocka skivor. Pensla snittytan med 2 tsk olja och krydda med 1/2 tsk salt. Grilla tomaterna ca 2 min på varje sida.
  6. Skär köttet i skivor och servera med kål, tomater och bröd.