De kumminbrynta grönsakerna passar fint ihop med indiska kryddor och svalkande yoghurt.

För 2 person(er)

Ingredienser

200 g kålrot
200 g morot
1 sötpotatis (ca 200 g)
2 potatisar (ca 100 g)
1 grön paprika
2 tomater små
1 tsk kumminfrö
2 msk rapsolja
0,5 tsk spiskummin
0,5 tsk koriander mald
1 dl vatten
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
1 tsk garam masala indisk kryddblandning

Tillbehör

2 dl yoghurt naturell

Garnering

2 msk persilja hackad
limeklyftor

1. Skala och skär kålrot, morot och potatis i bitar. Dela, kärna ur och tärna paprikan. Skär tomaterna i bitar.
2. Fräs kumminfrö, spiskummin och koriander ca 1 minut.
3. Tillsätt kålrot, morot och potatis, fräs ca 5 min, rör om då och då. Tillsätt paprikan och fräs ytterligare 2-3 min. Blanda i tomatklyftor och vatten. Sjud under lock ca10 min. Smaka av med salt, peppar och
garam masala.
4. Servera med yoghurt. Garnera med persilja och limeklyftor