De kryddstekta kikärterna smakar gott ihop med färsk spenat och fetaost. Prova gärna den smala varianten av fetaost som innehåller 16 % fett.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 burk kikärter kokta (410 g)
2 rödlökar
80 g bladspenat 1 påse
1 tsk smör
0,5 tsk mald spiskummin
0,5 tsk mald koriander
2 dl matlagningsgrädde
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
100 g fetaost (16 %)

Tillbehör

ris till 4 portioner à 140 g
koriander
bröd

Kryddstekta kikärter med spenat

1. Skölj kikärterna i kallt vatten och låt rinna av. Skala och strimla löken. Skölj och ansa spenaten (kontrollera påsen, en del spenat är redan sköljd).
2. Stek kikärter och lök i smör och kryddor ca 2 min. Häll på grädde och smaka av med salt och peppar. Vänd ner spenaten strax före servering, smula över fetaost.
3. Servera med ris, korianderblad och bröd.