Kryddig lax med mangosalsa. För att inte få så breda skivor av laxen skärs buksidan på laxfilén bort och bara den tjocka delen används. Men självklart går det bra att ta med hela.

För 10 person(er)

Ingredienser

400 g kallrökt lax utan skinn
1 msk olivolja
1 msk finmalda blandade kryddor sammanlagt, paprikapulver, någon chilipeppar, vit-, grön-, och rosépeppar

Mangosalsa:

1 mango stor
2 salladslökar
1 persilja kvist, slätbladig
1 spansk pepparfrukt röd
4 msk lime saft
2 msk olivolja
2 krm salt

Kryddstekt lax med mangosalsa – gör så här:

  1. Laxen: Pensla laxen med olivolja och pudra över kryddorna. Hetta upp en stekpanna och bryn laxen ca 10 sekunder på varje sida. Låt den svalna och vira in den i plastfolie. Ställ svalt.
  2. Mangosalsa: Skala och tärna mangon i små tärningar, ca 1/2 cm. Strimla salladslök och persiljeblad. Kärna ur och finhacka pepparfrukten.
  3. Blanda mango, salladslök, persilja, pepparfrukt, limesaft, olivolja och salt i en skål. Ställ svalt. Hit går bra att förbereda.
  4. Skär laxen i tunna skivor och servera den med en klick mangosalsa.