I annonssamarbete med MUTTI

Är köttbullar ett måste på ditt middagsbord varje vecka men något du börjar tröttna på? Ge köttbullarna ny smak med en kryddig tomatsås, kummin och koriander!

För 4 portioner

Ingredienser

Kryddstarka köttbullar

450 g fläskfärs
400 g Muttis Polpa finkrossade tomater
1 st ägg
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 tsk kummin
1/2 tsk chilipulver
1/2 glas ströbröd
solrosolja för fritering
koriander
salt

30 min

Så här gör du:

Finhacka löken och lägg löken, färsen, vitlöken(hackad), halva chilipulvret, kumminen, ströbrödet, ägget och saltet, i en bunke och rör om till en färssmet.

Av färsen görs köttbullar, som sedan friteras i het solrosolja i en stekpanna med lite högre kant.

Medan köttbullarna friteras, så koka ihop Muttis POLPA finkrossade tomater med resterande chilipulver och lite salt.

Lägg i de friterade köttbullarna i tomatsåsen och låt dem ta smak av tomatsåsen några minuter.

Servera de kryddstarka köttbullarna med färsk och finhackad koriander på toppen.

Fler recept med: Mutti, Övrigt