Fisken blir god om den får marinera flera timmar i kryddblandningen.

För 2 person(er)

Ingredienser

350 g hällefiléer eller annan vit fisk
1 lime
2 msk sötmandel flagad, eller solrosfrön
1 krm salt

Kryddblandning

1 msk olivolja
0,5 citron
0,5 dl persilja finhackad
0,5 dl koriander finhackad färsk
0,5 tsk salt
0,5 tsk paprikapulver
0,5 tsk spiskummin mald
0,5 tsk sambal oelek

Tillbehör

150 g potatis kokt, per portion
1 grönsallad

1. Blanda ihop ingredienserna till kryddblandningen. Skölj fisken i kallt vatten och klappa den torr med hushållspapper. Skär några snitt i fiskfiléerna. Lägg dem i en ugnssäker form och gnid in kryddblandningen i fisken, täck med plastfolie. Låt marinera i kylen i minst 30 min eller upp till 8 timmar.
2. Sätt ugnen på 200°. Skiva limen och lägg runt fisken. Strö över mandel och salt. Stek fisken mitt i ugnen ca 20 min. Servera med kokt eller pressad potatis och grönsallad.