Enkelt och gott. Färsen är utplattad till en rund kaka som steks i ugnen samtidigt som löken. Servera gärna klyftpotatis till. För den som har riktigt bråttom finns färdig klyftpotatis i frysdisken.

För 4 person(er)

Ingredienser

400 g nötfärs
1 msk potatismjöl
1 ägg
1 dl mjölk
0,5 tsk kryddpeppar finstött
1 tsk salt
2 lökar gul och röd
1 tsk olivolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar nymald
50 g ädelost

Tillbehör:

klyftpotatis 175 g per person
sallad
bröd
frukt till dessert

1. Sätt ugnen på 225°. Blanda ihop potatismjöl, ägg och mjölk. Rör ner färs, kryddpeppar och salt. Platta ut smeten till en rund kaka, ca 2 cm tjock på ett bakplåtspapper.
2. Skala och klyfta löken. Blanda den med olja, salt och peppar. Lägg den bredvid köttfärsen. Stek mitt i ugnen ca 12 min.
3. Lägg sen hälften av löken på köttfärsen och smula över ädelost. Sätt in den i övre delen av ugnen ca 5 min. Skär köttfärsen i bitar och servera med resten av löken, klyftpotatis, sallad och bröd.