Kryddjärpar med salsa verde

Servera kryddjärparna med het salsa verde och limecouscous. Enkel festmat när den är som godast.

1. Skala och finhacka löken.
Mortla fänkålsfrö och senapsfrö.
Blanda ägg, ströbröd och mjölk i en bunke. Låt stå och
svälla några min. Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda till en jämn färs.
2. Forma till järpar, 5-7 cm långa. Stek dem runt om i olivolja på medelvärme ca 10 min.

Het salsa verde:

Ta bort de grova stjälkarna på persiljan och myntan. Kör alla ingredienser i en mixer eller matberedare till en grovhackad salsa.

Limecouscous:

Koka upp vatten och buljongtärning i en kastrull. Häll det
över couscous i en skål. Tillsätt olivolja och rör om. Lägg på folie och låt stå och svälla ca 5 min. Lufta couscousen med en gaffel. Smaka av med rivet skal och saft av lime samt salt.

Recept från