Kryddigt ostbröd

70 min + 20 min i ugn
Brödet blir bäst om degen knådas rejält, så använd gärna maskin.

1. Smula jästen i degbunken. Tillsätt vattnet och lös jästen.
2. Häll i olja, kummin, salt och ost. Blanda i grahamsmjölet.
3. Grovhacka oliverna, Tillsätt dem och vetemjölet lite i taget till en lös deg.
4. Knåda i maskin ca 5 min.
5. Jäs under lock till dubbel storlek ca 40 min.
6. Häll ut degen på mjölad bänk och tryck ut degen med mjölade händer till en platta 30 x 40 cm. Skär degen mitt itu på längden och sedan i remsor.
7. Lägg remsorna på bakpappersklädda plåtar.
8. Grädda i 250° ca 10 min mitt i ugnen.
9. Pensla de varma bröden med olivolja och lägg dem på galler.

Recept från