Kryddigt knäckebröd

Recept på kryddigt knäckebröd. I kylen utvecklas smakerna och degen blir lättare att kavla tunt. Använd en pizzaskärare när du skär ut degen.

Recept av: Håkan Johansson

10 minuter + 1 dygn i kyl + 20 minuter för degen + 9 minuter i ugn

Kryddigt knäckebröd — gör så här:

  1. Blanda alla ingredienser till degen i en hushållsassistent på låg hastighet ca 2 min. Öka hastigheten och arbeta degen ca 4 min. Dela degen i två bitar och forma dem till avlånga rullar, ca 20 cm. Linda in bitarna i plastfolie och låt dem ligga i kylen ca 1 dygn.
  2. Sätt ugnen på 175°. Ta ut degen ca 20 min, så att den mjuknar något. Kavla ut den tunt, ca 1 1/2  mm. Nagga degen och spraya eller pensla med vatten. Strö över kryddor och flingsalt och kavla försiktigt in kryddorna i degen. Skär den i små bitar och lägg bitarna på plåtar med bakplåtspapper.
  3. Grädda mitt i ugnen 8–9 min. Låt kallna på galler.

Recept från