Recept på kryddiga korvar på  lök- och tomatbädd. I många charkbutiker kan man fynda fantastiska hemlagade korvar. Välj din favorit att bjuda på en söndagsbrunch.

För 4 personer

Ingredienser

4 korvar kryddiga (à 100 g)
3 rödlökar
500 g kvisttomater små
3 msk olivolja
2 tsk flingsalt
2 krm svartpeppar nymald
1 msk strösocker
2 msk balsamvinäger
3 msk persiljeblad

40 minuter

Kryddiga korvar på  lök- och tomatbädd

  1. Sätt ugnen på 225º. Skala och skiva löken. Halvera hälften av tomaterna, låt resten vara hela. Blanda lök, tomater och olja i en ugnssäker form. Salta och peppra.
  2. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
  3. Sänk ugnsvärmen till 175º. Picka korven med en gaffel. Strö sockret över tomat- och lökblandningen. Lägg på korvarna. Tillaga ytterligare ca 15 min. Ringla över balsamvinäger. Garnera med persiljeblad.