Kryddig ugnsrostad majs

Suveränt gott och söthett snacks. Rätten passar också som tillbehör till grillrätter med både fisk, kött och vegetariska burgare.

25 min

Kryddig ugnsrostad majs

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Skala av blasten och skär majsen i 2 cm tjocka skivor. Lägg dem på en plåt.
3. Strö över paprikapulver och spiskummin.
4. Skölj, halvera och kärna ur chilin. Lägg chilin i en mixerskål, tillsätt olja och 1/2 tsk salt. Skala och pressa i vitlöken. Mixa till en kryddolja med en stavmixer.
5. Fördela oljan över majsen. Klicka över smöret och rosta majsen i ugnen ca 20 min. Rör om några gånger för fin färg.
6. Hacka persiljan. Lägg majsen på ett fat eller i en skål och vänd ner persiljehacket.

Recept från /LagaLätt