Suveränt gott och söthett snacks. Rätten passar också som tillbehör till grillrätter med både fisk, kött och vegetariska burgare.

För 4 portioner

Ingredienser

4 färska majskolvar (eller frysta , färdigkokta)
1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1 röd chilifrukt
3/4 dl olivolja
2 vitlöksklyftor, skalade och delade
25 g smör
några kvistar bladpersilja
salt

25 min

Kryddig ugnsrostad majs

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Skala av blasten och skär majsen i 2 cm tjocka skivor. Lägg dem på en plåt.
3. Strö över paprikapulver och spiskummin.
4. Skölj, halvera och kärna ur chilin. Lägg chilin i en mixerskål, tillsätt olja och 1/2 tsk salt. Skala och pressa i vitlöken. Mixa till en kryddolja med en stavmixer.
5. Fördela oljan över majsen. Klicka över smöret och rosta majsen i ugnen ca 20 min. Rör om några gånger för fin färg.
6. Hacka persiljan. Lägg majsen på ett fat eller i en skål och vänd ner persiljehacket.