Kryddig potatissallad till stekt fisk

Citron, både skal och saft, smaksätter den ljumma salladen som serveras med nygrillad, algkryddad lax. Grilla kryddsidan sist, kryddorna bränns lätt.

 

1. Koka upp lättsaltat vatten i en gryta. Skrubba ev potatisen och koka den ca 15 minuter. Skölj och halvera under tiden squashen. Skrapa ur kärnhuset med en sked och skär i bitar. Låt de koka med potatisen de sista 5 minuterna.
2. Skölj och ansa rädisorna. Lägg dem i kokvattnet strax
innan det ska hällas av potatisen. Låt grönsakerna ånga av
utan lock.
3. Blanda samman dressingen. Lägg potatis, grönsaker och
melon i en skål, blanda med dressingen.
4. Hetta upp grillen eller grillpannan. Torka av laxen med
hushållspapper och klappa in kryddblandningen på laxens
ovansida. Grilla ca 1 minut på alla sidor. Servera med salladen.

Ca 450 kcal,
varav 20 g fett,
45 g kolhydrater,
22 g protein.

 

Om kryddblandningen Alg+:
Alg+ är en ny lite exklusivare serie kryddblandningar från Ridderheims. De innehåller inte de kryddor vi är vana att möta i olika matsammanhang utan i stället lite mer udda och smakrika örter, alger, frukter, blommor och salt för att ge några exempel. Blandningarna är namngivna med vad de lämpar sig till. Natriumglutamat ingår inte!

Recept från