I bästa lammtider måste även den som vill äta smalt kunna njuta av lammkött. Välj gärna rostbiff eller annan benfri del från lammsteken.

För 2 person(er)

Ingredienser

250 g lammstek benfri
250 g lammstek benfri
1 vitlöksklyfta pressad
0,75 msk ingefära riven. färsk (ca 3/4 msk
1 tsk chilipulver
1 msk olja
1 tsk kinesisk soja
2 krm salt
1,5 dl vatten
40 g bladspenat färsk
0,5 dl mini fraiche (5%)

Tillbehör:

0,75 dl linser torkade, röda (60 g)
2 tomater
0,5 rödlök strimlad

1. Skär köttet i smala strimlor. Blanda det med vitlök, ingefära, chilipulver olja och soja.
2. Bryn köttet i en stekpanna med släpplätt-beläggning. Salta och häll i vattnet. Låt grytan sjuda 10 minuter. Tillsätt spenat och mini fraiche och låt grytan sjuda någon minut. Smaka av med salt.
3. Tillaga linserna enligt beskrivningen på påsen. Servera grytan med kokta röda linser och tomatsallad med rödlök.