Laga enkel och smakrik kycklingrätt hemma, den håller sig 1-2 dagar i kylväska om du fryser in den innan avfärd.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g kycklinglårfilé
1 kruka basilika
25 g persilja
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 nypa svartpeppar från kvarn
1 dl ajvar relish, mild
2 msk olivolja
140 g bacon

Tillbehör

couscous, tomatsallad, basilikakvistar, bladpersilja

Couscous

4 dl vatten
0,5 grönsaksbuljongtärning
2 msk olivolja
4 dl couscous
1 röd knipplök med blast skivad
1 röd paprika i tärningar
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar

Tomat- och basilikasallad

2 plommontomater
8 körsbärstomater, röda och gula
1 röd färsk lök med blast skivad
0,5 vitlöksklyfta finhackad
4 basilikakvistar
2 msk olivolja
1 msk citronsaft
0,5 tsk gourmetsalt
1 krm svartpeppar nymald

1. Repa av bladen från basilika och persilja, kör dem tillsammans med vitlöken i en matberedare så att de blir finfördelade.
2. Sätt ugnen på 225°. Lägg lårfiléerna med insidan upp, salta och peppra. Bred på hälften av ajvar relish och lägg på dubbelvikta baconskivor. Strö över det kryddgröna. Rulla ihop och lägg i en oljad ugnsform. Salta, peppra och bred på resterande ajvar relish.
Stek mitt i ugnen ca 25 minuter. Låt dem svalna och lägg sedan i en plastform som går bra att frysa i.
3. Värm upp rätten på triangaköket, servera med couscous och tomatsallad. Garnera med bladpersilja och basilika.

COUSCOUS

Gör så här:
Koka upp vatten, buljong och olivolja. Blanda ner couscousgryn, knipplök och paprika. Ta bort från värmen och låt blandningen stå och svälla med lock 10 min. Smaka av med salt och peppar.

TOMAT- OCH BASILIKASALLAD

Gör så här:
Skölj och skär tomaterna i klyftor och halvor. Lägg upp dem på ett fat. Strö över skivad rödlök och vitlök. Lägg på basilikan.
Ringla olivolja och citronsaft över salladen. Strö gourmetsalt och svartpeppar över tomaterna.