Kalkonfilén går bra att byta mot kycklingfilé.

För 2 person(er)

Ingredienser

1 kalkonfilé (250 g)
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk olja
2 tsk vetemjöl
1 dl vatten
1 dl kelda lagalätt (5 %) eller gräddmjölk
0,33 hönsbuljongtärning
1 tsk kinesisk soja
1 krm mald ingefära
1 krm mald kanel

Till servering

2 tsk mandel flagad rostad
100 g paprika fräst i olja
1 tsk olja
300 g potatis kokt

1. Skär filen i skivor. Krydda med salt och peppar. Bryn i olja i en stekpanna.
2. Vispa ihop mjöl, vatten, gräddmjölk, smulad buljongtärning, soja, ingefära och kanel i en låg vid panna.
3. Låt det koka upp. Lägg i kalkonen och låt den eftersteka ca 3 minuter. Späd eventuellt med mer vatten. Strö över mandel.
Servera med fräst paprika och potatis.