Späd spadet från skinkan med vatten till önskad sälta. Eller använd hönsbuljong.

För 8 person(er)

Ingredienser

1 lök stor gul
200 g savoj- eller grönkål
2 msk smör
2 nejlikor hela
4 kryddpepparkorn
6 svartpepparkorn
2 lagerblad
1 l skinkspad utspätt
2 dl julskinka strimlad
300 g kycklinglever
1 msk smör
2 krm salt

Kryddig julsoppa med savojkål  och kycklinglever – gör så här:

  1. Skala och skiva löken. Strimla kålen. Fräs lök och kål i smör i en kastrull. Tillsätt kryddorna och häll på skinkspadet. Låt sjuda ca 2 min. Vänd ner skinkan.
  2. Dela ev kycklinglevern om de sitter ihop. Hetta upp smör i en stekpanna och stek levern ca 3 min på varje sida. Salta.
  3. Häll soppan i djupa tallrikar och toppa med kycklinglevern. Servera genast.