Välj en vit fisk med skinnet kvar. Om man inte hittar färsk koriander går det bra att byta ut det mot thaibasilika.

För 4 pers

Ingredienser

Kryddig fisk med curry och glasnudlar

4 ryggbitar torsk, med skinnet kvar (à 200 g), MSC- eller Krav-märkt
1 vitlöksklyfta
1 tsk mald spiskummin
1 tsk mald koriander
1 tsk mald fänkål
1 tsk gurkmeja
2 msk pressad lime
1 msk finriven ingefära
1 msk finhackad koriander
1 tsk salt
3 msk rapsolja

Nudelsallad

150 g glasnudlar
1 stor mango
1/2 gurka
1/2 rödlök
1 morot
10 körsbärstomater
1 ask blandade salladsskott (100 g)

Dressing

1 vitlöksklyfta
1/2 röd chili, t ex spansk peppar
3 msk asiatisk fisksås
3 msk pressad lime
1 msk strösocker

Tillbehör

limeklyftor

30 min

1. Skala och finhacka vitlöken. Blanda vitlök, spiskummin, koriander, fänkål, gurkmeja, limesaft, ingefära, koriander och salt. Gnid in fisken med kryddblandningen.

2. Nudlar: Tillaga glasnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skala, kärna ur och skär mangon i mindre kuber. Halvera gurkan på längden. Kärna ur och skiva gurkan. Skala och finhacka rödlöken. Skala och skär moroten i tunna remsor med en potatisskalare. Halvera tomaterna. Blanda grönsakerna med salladen och ställ åt sidan.

3. Dressing: Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilin.
Blanda samman alla ingredienser.

4. Stek fisken i olja, med skinnsidan nedåt först, ca 4 min på varje sida.

5. Blanda nudlarna med grönsakerna strax före servering. Häll över dressingen och blanda runt. Servera fisken med nudlar och limeklyftor.