För 4 personer

Ingredienser

400 g köttfärs (nöt- eller blandfärs)
1,5 tsk salt
0,5 dl vatten
1 ägg
0,5 tsk nejlikor malda
0,5 tsk kryddpeppar mald
2 msk smör till stekning

Tillbehör

1 kg potatis
5 dl hönsbuljong
1 tsk salt
250 g gröna bönor

Senapsgräddfil

2 dl gräddfil
2 tsk grovkornig senap

40 minuter

Gör så här:

  1. Blanda samman ingredienserna till färsbiffarna. Smaka av styrkan på kryddor och salt. Platta ut köttfärsen till ca 1 cm tjock platta på vattensköljt skärbräde.
  2. Ta med ett glas eller ett mått ut biffar (det blir 13-14 små biffar). Stek biffarna i lite smör i stekpanna eller plättlagg. Beräkna ca 1 minut per sida.
  3. Skala potatisen och skär dem i klyftor.
  4. Låt buljong och salt koka upp, lägg i potatisklyftorna och låt dem koka på svag värme ca 10 minuter, tills de är genomkokta.
    Låt bönorna koka med några minuter i slutet av koktiden.
  5. Blanda samman gräddfil och senap. Servera kryddbiffarna tillsammans med den buljongkokta potatisen och senapsgräddfil.