Krustaden på bilden har Magnus friterat på ett krustadjärn. Vi köper för enkelhetens skull färdiga krustader, men de är så små att vi beräknar minst två per person som drinktilltugg. Den som vill servera tilltugg utan assiett satsar kanske på enbart de puréfyllda krustaderna.

För 4 personer

Ingredienser

8-10 krustader små
1 sötpotatis eller ca 200 g pumpa
2 msk crème fraiche
0,5 msk citron pressad
2 krm salt
0,5 krm peppar

Sötpotatissallad:

2 dl sötpotatisen tärningar, eller pumpan
3 tsk röd chili finhackad
3 msk schalottenlök hackad
1 dl salladslök finstrimlad, eller purjolök
1 apelsin rivet skal och saften
1 tsk curry
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk olivolja
3-4 krm salt

Krustader med sötpotatiskräm

 

1. Skala och skär sötpotatisen i små, fina tärningar. Ta undan en del av tärningarna till salladen. Koka resten mycket mjuka ca 10 minuter. Sila av, ånga av och mixa med crème fraiche, citron, salt och peppar.

2. Koka resterande sötpotatis nätt mjuk i saltat vatten.

3. Finhacka chili och schalottenlök, strimla salladslök eller purjo och riv apelsinskalet och pressa ur saften.

4. Blanda ingredienserna till salladen och smaka av sältan.

5. Servering: Ställ och fyll krustaderna med varm puré på assietter. Sallad på och runtom.