Recept på krusbärsmarmelad med tomatillo. Tomatillo påminner om tomat med saftigt geléaktigt fruktkött.

För 1 liter marmelad

Ingredienser

700 g krusbär
300 g tomatillo eller gröna tomater
2 msk vatten
1 citrongräs
1 kg syltsocker

Krusbärsmarmelad – gör så här:

  1. Skölj och snoppa krusbären. Skär bären i bitar.
  2. Ta bort det yttersta skalet på tomatillon och skär dem i bitar.
  3. Lägg krusbär och tomatillo i en kastrull med vatten. Skär citrongräset i fyra bitar. Banka bitarna med en mortel för att frigöra aromen. Lägg  citrongräset i kastrullen. Koka upp och låt koka under lock 5–10 min.
  4. Häll sockret i kastrullen och koka ca 2 min. Ta upp citrongräset och skumma marmeladen.
  5. Skölj ur burkar med hett vatten och häll i den varma marmeladen. Sätt på locken och låt kallna.