Krusbärscocktail

Använd gärna hemkokt saft eller sylt, som brukar ha kraftigare krusbärssmak än köpt.

Krusbärscocktail Receptbild - Allt om Mat
Ulrika Pousette

Krusbärscocktail

Ingredienser 1 glas

3 cl rom, vit
20 cl saft, av krusbär eller 1,5 msk krusbärssylt
2 tsk sirap, vit
5 cl lime, färskpressad
1 tsk äggvita
citronmeliss
is, is
1 cl , hpnotiq, fransk likör med citrus och passionsfrukt, nr 788)

1. Ställ cocktailglas i frysen ca 15 min.
2. Rör limesaft och sirap tills sirapen löst sig.
3. Fyll en shaker eller burk med is. Häll i rom, likör, limeblandning, äggvita och saft eller sylt. Skaka häftigt ca 30 sek.
4. Sila upp drinken i de kalla glasen. Servera omgående – cocktailen håller bara kylan i 3 min!

Recept från