Portionsbröd som får bli lite som de vill i formen. Luftiga med sälta från oliver och fin rosmarin- och citronsmak.

För 30 st

Ingredienser

25 g jäst
5 dl vatten
3 msk olivolja
1 msk honung
2 tsk salt
14 dl specialvetemjöl

Garnering

1 burk kalamataoliver
2 rosmarin kvistar
2 msk citronolivolja
2 tsk gourmetsalt

1. Smula jästen i en bunke.
Värm vattnet till ca 37°. Lös jästen i vattnet. Tillsätt olivolja, honung, salt och det mesta av mjölet, spara 1 dl till utbakning.
Arbeta degen kraftigt och låt jäsa ca 1 timme.
2. Sätt ugnen på 225°. Arbeta degen på mjölat bakbord.
Dela degen i 2 delar och rulla ut dem. Skär 15 bitar på varje rulle. Låt bitarna bli lite som de vill, ojämna och lite mjöliga.
Lägg på plåtar med bakplåtspapper.
Tryck ner oliver och lite rosmarin i bröden. Låt jäsa ca 15 min, pensla med olivolja och strö över lite gourmetsalt.
3. Grädda mitt i ugnen ca 12-15 minuter tills de får fin
färg.

Fler recept med: Övrigt, Smårätter