Recept på kroppkakor med svamp och spenat. Servera vegokroppkakorna med spenatsallad. Se grundrecept till kroppkakor.

För 4 personer

Ingredienser

Kroppkakor med svamp och spenat

1 sats av grundreceptet
1 purjolök
300 g svamp, gärna olika sorter
2 msk smör
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk hackad timjan
1 tsk salt

Tillbehör

100 g babyspenat
50 g västerbottensost, gorvriven
2 msk rapsolja
1 msk vitvinsvinäger
2 krm salt

45 min

Kroppkakor med svamp och spenat – gör så här:

  1. Ansa och strimla purjolöken. Ansa och skär svampen i mindre bitar. Stek den i smör tills det mesta av vätskan kokat in.
  2. Tillsätt purjolök och vitlök. Låt fräsa 3 min. Krydda med timjan, salt och peppar. Låt svalna.
  3. Dela degen i 12 bitar. Lägg lite fyllning på varje bit och vik över deg så att fyllningen täcks. Forma degen runt fyllningen till kroppkakor. Sjud i lättsaltat vatten ca 10 min.
  4. Ansa spenaten och blanda med resten av ingredienserna. Ta upp bollarna med hålslev. Servera med salladen.